Taalles

  • Wanneer schrijf je een d of een t? 
  • Is het hun of hen? 
  • Hoe pak je in de eerste alinea de aandacht van de lezer?
  • Hoe zit het ook alweer met de komma’s?

Op het werk

Niet iedereen heeft de antwoorden op de bovenstaande vragen paraat. En dat zou nu juist wel handig zijn als jij en je mensen zelf goede brieven, rapporten e.d. willen schrijven. In een praktische training bied ik jou of je medewerkers praktische, direct inzetbare handvatten voor teksten die lekker lopen, taalkundig kloppen en ook nog eens doen wat ze moeten doen: mensen voldoende informeren en/of overtuigen.

Een kant-en-klare cursus heb ik niet op de plank liggen. Ik kijk eerst naar de behoefte: welke vaardigheden willen jouw mensen verbeteren? Bovendien kijk ik naar de communicatiestijlen in je organisatie en de media die worden ingezet

Zelf leren om een effectieve verkoopbrief, offerte of nieuwsbrief te maken: een prima investering in professionaliteit.

Thuis

Als neerlandicus met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid kan ik ook leerlingen en studenten ondersteunen. Met bijlessen in bijvoorbeeld grammatica, tekstverklaring, stijl en spelling. Of met de laatste puntjes op de i van een scriptie. 

Mijn ervaring? Ik was in het begin van mijn carrière co-auteur van diverse onderwijsmethoden Nederlands en vervolgens docent Nederlands. Die ervaring heb ik onder meer gebruikt voor bijlessen Nederlands aan leerlingen in het middelbaar onderwijs, taallessen t.b.v. het inburgeringsexamen en een taaltraining op B1-niveau voor allochtone werknemers.

Contact

Buitentuin 81
5301 WN Zaltbommel

(06) 37 30 34 09
anjo@anjoblatter.nl

© Anjo Blatter 2024 • Alle rechten voorbehouden.
Site: Reclamestudio 7 • Zaltbommel